Tysk III på tur til Wien, mars 2019.

16 flotte elever fra 7 forskjellige videregående skoler i Nordland var som hvert år i mars på studietur til Wien. Elevene hadde et stramt program; de ble kjent med byen, de hospiterte to dager på et gymnas og jobbet samtidig med et fordypningsprosjekt hvor de utforsket forskjellige sider ved kulturen og historien. En viktig del av ekskursjonen var varierte kulturopplevelser, for eksempel musikalen I am from Austria. Besøk av FN-bygget ga nye perspektiver på Norge i Europa og verden og mulige karriereveier. De fikk også mulighet å møte Andreas Pittler, en kjent østerisk forfatter, og kunne få signert boken som de fikk i gave. Elevene var veldig utadvendte og nysgjerrige. Alle brukte tysk flittig og mange har skaffet seg nye bekjente i Wien.