Informasjon om Polarsirkelen videregående skole

Klikk for stort bildeOversiktsbilde Mjølan

Klikk for stort bildeInfokart Polarsirkelen vgs.

Polarsirkelen videregående skole ligger i Mo i Rana, i Rana kommune, regionsenteret på Helgeland. Skolen har ca 300 ansatte og ca 1150 elever fordelt på 10 ulike utdanningsprogram. Skolen er lokalisert på Mjølan, Murbakken 1. Telefonnummeret til sentralbordet er 75 65 30 00.

Vi har utviklet en aktiv skole, som har god samhandling med grunnskolen, næringslivet og offentlige virksomheter. Skolen deltar for tiden i flere prosjekter og nettverk for å videreutvikle dette samarbeidet. Næringslivet i denne delen av Helgeland er allsidig. Rana er preget av at vi har landets største industripark, store offentlige virksomheter og et mangfold av mellomstore og små bedrifter av ulike slag. Byen har også et aktivt kulturliv, og det arrangeres flere festivaler her i løpet av årets gang.

På idretts- og friluftsarenaen ligger det godt til rette for en aktiv fritid, både sommer og vinter. Vårt eget nærmiljø og våre nabokommuner har mye å by på i så måte. Saltfjellet og Okstindmassivet, og en rekke fjorder, elver, skogområder og vann gir svært mange og gode muligheter for turer og fritidsaktiviteter av ulike slag.

Polarsirkelen videregående skole har høyt fokus på trivsel og resultater. Vi kan vise til gode tilbakemeldinger både på elev- og personalundersøkelser. Skolen har utviklet eget mål- og strategidokument med hovedfokus på faglig læring og utvikling. Vår styrke er at vi setter oss tydelige mål, og har klar retning på arbeidet med å lage en stadig bedre skole for våre elever.