Design og håndverk (DH)

Mari Nordsteien - Klikk for stort bilde

Kreative kuer - Klikk for stort bilde Formgiving - Klikk for stort bilde

Du som velger design og håndverk bør ha kreative evner og anlegg og du bør like å arbeide med hendene. Du bør også være nøyaktig, ha estetisk sans og du bør både kunne arbeide selvstendig og i team.

Opplæringen skal bidra til videreføring av håndverkstradisjoner og forståelse for håndverkets betydning i samfunnet. Det skal gi elevene erfaring med entreprenørskap, utvikling og produksjon av håndverksprodukter på grunnleggende nivå. Opplæringen skal bidra til utvikling av håndverksmessige ferdigheter og grunnleggende yrkeskompetanse. I programfaget Kvalitet og dokumentasjon skal elevene utvikle forståelse for forholdet mellom produksjon, marked og økonomi. Opplæringen skal bidra til at den enkelte skal utvikle tro på egne skapende krefter og evne til å se og bruke lokale, nasjonale og internasjonale ressurser. Programfaget Produksjon tar for seg hele produksjonsprosessen og vil også inkludere forholdet mellom form, farge, materialer, redskaper, teknikker og funksjon.

Opplæringen skal rettes mot aktuell og framtidig yrkesutøvelse og fokusere på det grunnleggende i yrkene, som spenner fra industri til kunsthåndverk og helse.  Opplæringen skal legge vekt på praktisk og skapende arbeid med relevante materialer, redskaper og teknikker. Det skal legges til rette for samarbeid med kunder, brukere og andre medarbeidere. Gjennom opplæringen skal det skapes kultur for innovasjon og nyskapning for å fremme entreprenørskap i yrkesfagene innen utdanningsprogrammet.

Design og håndverk  vg1 gir deg en mengde ulike valgmuligheter på på vg2. Utdanningsprogrammet er plassert på studiested Mjølan som tilbyr disse programområdene på vg2:

• Design og tekstil
  • Interiør og utstillingsdesign
  • Barne- og ungdomsarbeiderfag (Kryssløp)

Du vil også finne utførlig informasjon om de mulighetene valg av dette utdanningsprogrammet gir det på
denne linken: www.design-handverk.no

Publisert av Wenche Hegdal Nilssen. Sist endret 16.08.2016