Elektrofag (EL)

Thor Erik Lund, avdelingsleder Elektrofag. - Klikk for stort bildeThor Erik Lund, avdelingsleder Elektrofag.

Data og elektronikk - Klikk for stort bilde Elektro2 - Klikk for stort bilde Elektro3 - Klikk for stort bilde
Du som velger elektrofag må kunne arbeide nøyaktig, sikkert og systematisk, og du bør være serviceorientert. Logisk tenkemåte og kreativitet er også viktig, både for å kunne løse konkrete oppgaver og for å utvikle nye produkter. Ofte er det et krav at du har godt fargesyn.
 
Uten elektriske og automatiserte systemer ville det vært vanskelig å oppnå ønsket kvalitet og pålitelighet på viktige områder, som olje- og industriproduksjon, luft- og jernbanetransport og helsestell. Disse kravene vil det være vanskelig å oppfylle uten kvalifiserte fagfolk til å installere og vedlikeholde systemene. Den teknologiske utviklingen i elektrofagene krever systemforståelse og evne til omstilling.
 
 
De tre felles programfagene Data- og elektronikksystemer, Elenergisystemer og Automatiseringssystemer  skal utvikle den enkeltes evne til å se sammenheng fra idé til produkt og fremme helhetstenkning, analyse og system- og sikkerhetsforståelse. Opplæringen i Vg1 elektrofag skal legge vekt på opplevelse, refleksjon, innsikt og bevisste valg knyttet til de elektriske systemene. Sikkerhetsforståelse og grunnleggende forståelse for regelverk skal være sentrale elementer i opplæringen. Videre skal serviceinnstilling og evne til å kommunisere med brukere, supportpersonell og kolleger ivaretas. Nøyaktighet, kreativitet og løsningsorientering i utførelsen av arbeidet skal også være sentrale faktorer
  
Fullført elektrofag på Vg1 gir deg muligheten til å gå videre på hele 9 forskjellige Vg2-programmer. Du kan klikke her for å se de valgene som finnes og det mangfoldet av yrker de fører frem til. Polarsirkelen videregående skole tilbyr disse Vg2-programmene:
 
  • Data og elektronikk
  • Elenergi
  • Industriteknologi (kryssløp)
  • Automatisering
Utdanningsprogram for elektrofag er plassert på studiested Kongsvegen.
 
 
 
 
 
 
Fant du det du lette etter?