Kunst, design og arkitektur

May Kristin Wester, avdelingsleder Kunst, design og arkitektur / Musikk, dans og drama / Medier- og kommunikasjon. - Klikk for stort bildeMay Kristin Wester, avdelingsleder Kunst, design og arkitektur / Musikk, dans og drama / Medier- og kommunikasjon.

NYTT UTDANNINGSPROGRAM: KUNST DESIGN & ARKITEKTUR

KUNST DESIGN & ARKITEKTUR

Fra høsten 2016 kommer et nytt studieforberedende utdanningsprogram: KUNST DESIGN OG ARKITEKTUR.  Tilbudet skal erstatte det gamle studiespesialisering med formgivingsfag.   Utdanningsprogrammet fører til generell studiekompetanse og er retta mot høyere utdanning innenfor kunst, design og arkitektur samtidig som det gir en bredere og mer omfattende allmenndanning der elevene får erfaring med praktiske og estetiske elementer der kreativitet, problemløsning og ideutvikling er viktige faktorer, - som de har bruk for uansett hvilken videre utdanning de velger.

Obligatoriske Programfag:

• DESIGN OG ARKITEKTUR som handler om ideutvikling, form og funksjon, materialer, interiør, arkitektur, gjenstander, stilhistorie/kunsthistorie, bygging av modeller, bildebehandling på data i 2D og 3D
  • KUNST OG VISUELLE VIRKEMIDDEL som handler om tegning, maling, fargelære, bilde, skulptur, kunsthistorie, fotografi, bearbeiding av foto på data

Valgfrie programfag:

• Design og bærekraft
  • Foto og grafikk 1 og 2
  • Arkitektur og samfunn
  • Kunst og skapende arbeid
  • Samisk visuell kultur

Elevene kan velge fag fra andre studieforberedende utd.program; ID, MD, MK eller ST (språk/samfunnsfag eller realfag) i stedet for de valgfrie programfagene fra KDA.

Mer informasjon om utdanningsprogrammet Kunst, design og arkitektur finner du på vilbli.no

Utdanningsprogrammet er plassert på studiested Mjølan.

Følg med på nettsiden Polarsirkelen.vgs.no og lik Polarsirkelen videregående skole på Facebook for mere informasjon fram til skolestart.

Læreplan for Kunst, design og arkitektur.