Medier og kommunikasjon (ME)

May Wester er avdelingsleder for MDD - Klikk for stort bilde

MK vg1 - Klikk for stort bilde MK 2 - Klikk for stort bilde MK vg2 - Klikk for stort bilde
Velger du medier og kommunikasjon bør du ha kreative evner og kunne kommunisere med andre, både skriftlig og muntlig. I tillegg bør du ha godt fargesyn og være interessert i IKT og digital teknologi. Gode samarbeidsevner, fleksibilitet, evne til kritisk tenkning og analyse er også viktig.

Stadige og raske endringer i samfunn og teknologi fører også til endringer i bruken av medier. Økt globalisering og sammensmelting av ulike medier fører til at nye yrker og medieprodukter oppstår, noe som stiller nye krav til kompetanse innenfor mediesektoren.

Opplæringen skal bidra til at samfunnet får dekket behovet for teknologikyndige, kreative, skapende og reflekterende mennesker med kompetanse innenfor kommunikasjon, design og medieproduksjon. Opplæringen skal også ta hensyn til at teknologien videreutvikler tradisjonelle medier og skaper nye kanaler, produkter og tjenester, som i sin tur påvirker menneskers medievaner.

De felles programfagene Mediekommunikasjon, Mediedesign og medieuttrykk, samt Medieproduksjon skal utvikle den enkeltes evne til å bruke tekst, lyd og bilde og kombinasjoner av disse i medieproduksjoner. Opplæringen skal bidra til at elevene utvikler ferdigheter i kommunikasjon, design og produksjon. Forståelse for medienes makt i samfunnet skal også være et sentralt element.

Avhengig av hvilket programområde du velger, gir utdanningsprogrammet yrkeskompetanse eller generell studiekompetanse med mulighet for videre studier ved høyskoler og universiteter. Du vil kunne få arbeid innen et mangfold av yrker, i en bransje hvor metoder, teknikker, virkemidler og verktøy varierer og er i rask utvikling.

Etter vg1 og vg2 i Medier og kommunikasjon kan man gå i lære i fotograffaget, mediegrafikerfaget eller mediedesign. På Polarsirkelen vgs. har du også muligheten til å  velge studieforberedende programområde for medier og kommunikasjon  på vg3, eventuelt vg3 påbygging til generell studiekompetanse.

Utdanningsprogram for Medier og kommunikasjon er plassert på Mjølan.

Publisert av Wenche Hegdal Nilssen. Sist endret 16.08.2016