Musikk, dans og drama (MD)

May Wester er avdelingsleder for MDD - Klikk for stort bilde

mdd -det gode menneske fra sezuan - Klikk for stort bilde mdd - Klikk for stort bilde

Du som velger musikk, dans og drama bør i utgangspunktet ha evner og anlegg for det programområdet du ønsker å fordype deg i, og du bør være utholdende og ha vilje til øving. Det er en fordel om du behersker et instrument eller en form for dans eller drama før du begynner. I tillegg bør du like å arbeide med teoretiske fag. Avhengig av skolens tilbud, kan du også velge programfag fra andre studieforberedende utdanningsprogram. Fylkeskommunen kan bestemme at inntil halvparten av Vg1-elevene skal tas inn på grunnlag av dokumenterte ferdigheter eller opptaksprøve. Dersom dette gjelder i fylket ditt, vil du få nærmere informasjon om det.

Musikk, dans og drama er et allmenndannende programfag der den enkelte skal utvikle evne til å sanse, oppleve, lære og skape. Programfaget skal synliggjøre kunstartenes egenart og bidra til at den enkelte kan oppdage og reflektere over fellestrekkene ved dem.Programfaget skal gi en grunnleggende innføring i musikk, dans og drama med hovedvekt på det utøvende og skapende. Det skal utvikle estetisk kompetanse og bevisstgjøring om kvaliteter i de enkelte kunstfagene og danne grunnlag for videre fordypning innenfor utdanningsprogrammet. Gjennom kommunikasjon og samhandling kan programfaget gi rom for flerfaglig og tverrfaglig arbeid.

Polarsirkelen videregående skole tilbyr drama på alle trinn, men ikke dans og musikk. Utdanningsprogrammet Musikk, dans og drama finner du på studiested Mjølan.

Utdanningsprogrammet gir generell studiekompetanse og mulighet for videre studier ved høyskoler og universiteter. Ønsker du å fortsette høyere utdanning innenfor kunstfagene musikk, dans eller drama, har mange av de aktuelle høyskolene praktiske opptaksprøver.

Læreplaner for Musikk, dans og drama finner du ved å klikke på denne linken.

Publisert av Wenche Hegdal Nilssen. Sist endret 16.08.2016