Du er her:

Service og samferdsel (SS)

Tore Norberg-Schulz, avdelingsleder for Service og samferdsel - Klikk for stort bildeTore Norberg-Schulz, avdelingsleder for Service og samferdsel

Du som velger service og samferdsel vil senere være bedriftens ansikt utad. Du bør derfor være høflig, utadvendt og serviceinnstilt, og du må like å ha med andre mennesker å gjøre. Du må også kunne vise respekt for ulike kulturer, tradisjoner og etiske normer.
 
Næringslivet og forbrukerne stiller stadig økende krav til effektiv, sikker og miljøvennlig forflytting av mennesker og leveranse av varer og tjenester. Programfagene Planlegging, Drift og oppfølging, samt Kommunikasjon og service på vg1 skal fremme god service og kommunikasjon i virksomheters drift og produksjon. God service er et konkurransefortrinn for virksomheters drift, og selger og kunders evne til å kommunisere godt med hverandre er en forutsetning for opplevelsen av god service.  Opplæringen i felles programfag skal bidra til utvikling av kompetanse innen planlegging, oppfølging og kvalitetssikring av virksomheters ressursbruk og arbeidsprosesser. Kunnskap om aktuelle regelverk og avtaler skal være en viktig del av dette.
 
Opplæringen skal bidra til forståelse for hvordan informasjonsteknologi og logistikk understøtter virksomheters arbeidsprosesser og hvordan personer og verdier kan sikres. Opplæringen skal bidra til å utvikle ferdigheter i bruk av analyseteknikker for å foreta beslutninger ved bedriftsetablering, og ved utøvelse av arbeidsfunksjoner i eksisterende virksomheter. Opplæringen skal legge til rette for samarbeid, selvstendig arbeid og praktisk anvendelse av kunnskap. Opplæringen skal legge grunnlag for entreprenørskap.
 
Utdanningsprogrammet fører fram til yrker i et bredt spekter av servicebransjer, fra salg til transport. I disse bransjene står kunnskaper om lover og forskrifter og evnen til å analysere kundenes behov for å kunne foreslå tradisjonelle og nye løsninger sentralt. Klikk her for å se mer om hvilke muligheter utdanningsprogrammet gir deg
 
Etter vg1 har du 4 valg videre:  
  • Salg, service og sikkerhet (på studiested Moheia)                                  
  • IKT-servicefag  (på studiested Moheia)                        
  • Reiseliv (tilbys ikke på Polarsirkelen vgs)
  • Transport og logistikk (tilbys ikke på Polarsirkelen vgs)
Service og samferdsel vg1 er plassert på studiested Moheia.
 
 
 
 
 
 
 
Fant du det du lette etter?