Restaurant- og matfag (RM)

T Holberg3 - Klikk for stort bilde

Kokker2 - Klikk for stort bilde RM kokker - Klikk for stort bilde
Du som velger restaurant- og matfag bør ha godt håndlag, være kreativ, nøyaktig og renslig. Der du er i direkte kontakt med kunder, er det også viktig at du er serviceinnstilt.
 
De felles programfagene Råstoff og produksjon, Kosthold og livsstil, samt Bransje, fag og miljø på vg1 skal medvirke til å utvikle erfaring og innsikt hos den enkelte, og evne til å velge og vurdere råvarer, produkter, produksjonsmetoder og måltider. I tillegg skal opplæringa medvirke til å utvikle evnen til omstilling hos den enkelte i bransjer med stadig endrede konkurransevilkår. Opplæringa skal gi kompetanse om mat og drikke, omsetning og servering, og kunnskap om hvor viktig kostholdet er for en helsefremmende livsstil.
 
Opplæringa i felles programfag skal legge vekt på mattrygghet, hygieniske produksjonsmetoder og bærekraftig utvikling. Gjennom praktisk arbeid og helhetlige, tverrfaglige arbeidsoppgaver skal opplæringa fremme arbeidsglede og gode arbeidsvaner. Felles programfag skal være yrkesrelaterte og forberede for utdanning fram til fagbrev eller svennebrev i et yrke og legge grunnlag for livslang læring.
 
Utdanningsprogrammet fører fram til yrker innen blant annet hotell- og restaurantnæringen og næringsmiddelindustrien, men også til arbeid i bedrifter som produserer kjøtt-, fiske-, drikke-, bake- og matvarer. Du kan finne ut hvilke mulige valg som finnes etter vg1 og hvilke yrker utdanningsprogrammet leder frem til ved å klikke på denne linken.
 
På Polarsirkelen videregående skole kan du velge mellom  disse vg2-tilbudene:
 
  • Kokk- og servitørfag
  • Matfag
  • IKT-servicefag (kryssløp)
 
Utdanningsprogram for Restaurant- og matfag finner du på studiested Kongsvegen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Publisert av Wenche Hegdal Nilssen. Sist endret 16.08.2016
Fant du det du lette etter?